środa, 20 lutego 2019

Zupa serowa tandeciarska :)

Czemu tandeciarska? Bo z serków topionych.
Niezbyt to wyrafinowane, ale nie mam czasu na nic innego. Tę zupę robi się w 10 sekund. A smakuje – mmmm!

Składniki:- 3 serki topione (100-gramowe)
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- kawałek boczku, kawałek kiełbasy (moja koleżanka robi wersję wegetariańską z bulionem warzywnym i duszoną cukinią jako ‘wkładką’)
- pieprz, papryka słodka w proszku, zioła prowansalskie, bazylia

Wrzucamy rosołki do wrzątku, dokładnie rozpuszczamy w nim też serki, w tzw międzyczasie grillujemy pokrojone w kostkę boczek i kiełbę, odsączamy i wrzucamy do rosołku. Można jeszcze zagęścić odrobiną mąki. Doprawiamy tym co pod ręką. I wsio. Proste, nie?
Pozdrawiam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze