Czemu tandeciarska? Bo z serków topionych.
Niezbyt to wyrafinowane, ale nie mam czasu na nic innego. Tę zupę robi się w 10 sekund. A smakuje – mmmm!
Składniki:- 3 serki topione (100-gramowe)
- 2 kostki rosołowe drobiowe
- kawałek boczku, kawałek kiełbasy (moja koleżanka robi wersję wegetariańską z bulionem warzywnym i duszoną cukinią jako ‘wkładką’)
- pieprz, papryka słodka w proszku, zioła prowansalskie, bazylia
Wrzucamy rosołki do wrzątku, dokładnie rozpuszczamy w nim też serki, w tzw międzyczasie grillujemy pokrojone w kostkę boczek i kiełbę, odsączamy i wrzucamy do rosołku. Można jeszcze zagęścić odrobiną mąki. Doprawiamy tym co pod ręką. I wsio. Proste, nie?
Pozdrawiam!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze