wtorek, 19 lutego 2019

Zupa ogórkowa

Zupa ogórkowa, to trzecia moja ulubiona zupa, zaraz za rosołem i zupą pomidorową. To jedyne danie gdzie ogórki kwaszone smakują mi najbardziej i mogę je wszystkie wyjadać. Prosta, łatwa w przygotowaniu ( o ile ma się już bazę w postaci rosołu). Jemy ją z ziemniakami bądź ryżem. Zapraszam do mnie na zupkę :-)

Składniki:

2 litry rosołu
5-6 ogórków kwaszonych
1 łyżka mąki
1 łyżka śmietany
trochę zimnej wody
ziemniaki bądź ryż
Ogórki kroimy w plasterki, bądź ścieramy na tarce. Wrzucamy do gotującego się rosołu. Gotujemy razem ok. 20-30 minut. Między czasie zagotowujemy ryż bądź ziemniaki ( w ilości wg apetytów). Podbijamy mąkę ze śmietaną i wodą, zalewamy wodę, zagotowujemy, Podajemy.

Smacznego :-) !

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze