I jeszcze jako kontra dla poprzedniego, wymagającego przepisu, danie proste, smaczne i przyjemne.
- mrożonka Frosta „Warzywa z sosem maślanym” (w środku: kalafior, marchewka, kukurydza, groszek)
- ziemniaki
- cebula
- masło
- natka pietruszki (niekonieczna)
- kukurydza z puszki (niekonieczna, bo jest w mrożonce, ale wolę więcej)
- sól, pieprz, słodka papryka
- olej
- żółty ser
Ziemniaki (surowe i obrane) w ilości dowolnej tniemy w talarki, które wykładamy na rozgrzany olej i ładnie przysmażamy z obu stron. Dopiero nieco podpieczone posypujemy solą i pieprzem.
Stopniowo dolewamy wody i dusimy pod przykryciem (nie wlewać dużo wody naraz). Dorzucamy posiekaną cebulę i dalej dusimy. Kiedy ziemniaki są już miększe, dorzucamy (dowolną ilość:)) mrożonki, znów dolewamy wodę i dusimy. Dorzucamy kukurydzę, i łyżkę masła, mieszamy, chlupiemy wodą, posypujemy papryką, natką i solą. Pyka sobie.
W międzyczasie trzemy żółty ser. Kiedy ziemniaki są zadowalającej miękkości, zasypujemy wszystko serem (więc powinno go być dość dużo), przykrywamy i czekamy, aż się rozpuści.
Smacznego znów:)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze