To było wczoraj na kolację:
Składniki: 1 czerwona i 1 żółta papryka, 1 por, 800g ziemniaków, 80g planty, sól, pieprz, 200g sera feta, 1 pęczek tymianku, 1 ząbek czosnku.
Wykonanie: Papryki umyć, przekroić na pół, oczyścić i pokroić w paski. Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w plasterki. Na dużej patelni rozgrzać połowę planty, włożyć ziemniaki i smażyć na rumiano ok. 20 minut, stale mieszając. Doprawić solą i pieprzem. Ser pokroić w kostkę. Tymianek umyć, osuszyć, listki oderwać od gałązek. Czosnek obrać i posiekać. Ziemniaki wyjąć z patelni. Rozgrzać resztę tłuszczu i dusić paprykę, por i czosnek ok. 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Do warzyw dodać ziemniaki, ser i tymianek, delikatnie wymieszać, chwilę podgrzewać, natychmiast podawać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze