środa, 20 lutego 2019

Ziemniaki z Huancayo z twarożkiem

Dosc znany przepis ziemniaczany, na życzenie dla ziemniakożerców;pp również całkiem light więc mjożna jeść bez wyrzutów sumienia;P

Potrzebujemy 8 ugotowanych ziemniaków, 3 jajka, 25 dag chudego twarożku, 1/2 szklan­ki chudego mleka, 1/3 szklanki oliwy z oliwek, natka pietruszki, 1 cytryna, 3 łyżeczki ostrej mielonej papryki, 8 oliwek, 1/2 czerwonej papryki, kilka liści sałaty, sól, pieprz

Jajka gotujemy na twardo. Twaróg miksujemy z żółtkami, oliwą, mlekiem, pokrojoną natką pietruszki i sokiem wyciśniętym z cytryny. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Gorące ziemniaki kroimy na pół, układamy na talerzu, polewamy masą twarogową, dekorujemy sałatą, czerwoną papryką, pokrojonymi białkami jajek i oliwkami. POchłaniamy nie rozglądając sie dookoła, wylizujemy talerz;)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze