środa, 20 lutego 2019

Zapiekanka szpinakowa

potrzebujemy:
6-7 duzych ziemniakow
opakowanie mrozonego szpinaku (hortex de best)
czosnek, szklanka smietany, szklanka mleka, zolty ser ziola, sol i pieprz, maselko
pieczemy w naczyniu zaroodpornym :)

wykonanie:
ziemniaki obieramy i kroimy w dosc grybe plastry a nastepnie ukladamy jedna ich warstwe w naczyniu zaroodpornym uprzednio posmarowanym maselkiem, posypujemy odrobina sera zoltego startego na tarce, na to kladziemy szpinak, ktory po uprzednim rozmrorzeniu podsmazamy na maselku z czosnkiem :) na to kladziemy kolejna warstwe ziemniakow, posypujemy reszta sera, ziolujemy (ja uzylam ziol prowansalskich) i polewamy mieszanka smietany z mlekiem, do ktorej dodajemy sol :) a nastepnie wstawiamy na 40 minut do:
piekarnika na 250 stopni albo do mikrofali na maxymalna moc :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze