… czyli testujemy Makłowicza.
- 1 kg wołowiny zrazowej bez kości kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy mąką
- na patelni rozgrzewamy 4 łyżki masła i rumienimy mięso
- przekładamy do gara
- na patelni smażymy 3 cebule
- przekladamy do gara z mięsem
- na patelnie wlewamy 0,5 litra ciemnego piwa najlepiej belfast i zagotowujemy
- piwo wlewamy do gara, dodajemy galazek suszonego tymioanku albo lyzeczke sproszkowanego, 2 liscie laurowe i dusimy ok 1,5-2 godziny na wolnym ogniu
- na 5 minut przed koncem dodajemy 1 lyzke czerwonego octu winnego oraz 1 lyzek brazowego najlepiej cukru
Podajemy z pieczywam posmarowanym gruboziarnista musztarda.
PYCHA!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze