W ramach urozmaicania diety odkryliśmy wspaniały sposób na podrasowanie zwykłych zapiekanek z serem.
bułka (może być stara), masło (może być czosnkowe), ser żółty (morski jest pyszny), przyprawa do indyka pieczonego (Kamis)
Przygotowanie standardowe – bułkę przekroić, obie kromki posmarować masłem, obłożyć serem. Wierzch posypać przyprawą do indyka, z umiarem – wystarczy odrobina, bo jest bardzo aromatyczna. Zapiec.
Bardziej wyuzdaną wersją powyższego dania są pieczarki zapiekane z żółtym serem. Pieczarki oczyścić, pozbawić ogonków, postawić do góry nogami, przykryć serem, posypać przyprawą. Zapiekać jak wyżej, tylko dłużej, bo pieczarki dość wolno się pieką. Zagryzać świeżą bułką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze