środa, 20 lutego 2019

Patatas Bravas

potrawa genialna na „przed ciezkim piciem”:

60 dag ziemniakow (ja sobie wzielam na oko tyle ile chcialam dla 2 osob) wrzucamy w mundurkach na 20 minut do osolonej wrzacej wody

w tak zwanym miedzyczasie na oliwie szklimy drobno potrojona cebulke, nastepnie wrzucamy puszke pomidorow bez skorki, czosnkujemy, ziolujemy, pieprzymy i solimy do smaku

po 20 minutach ziemniaki ostudzamy, obieramy z mundurkow, kroimy w kostke i wrzucamy na patelenie z duza iloscia oliwy z oliwek i smazymy az do momentu nabrania przez pyrki pieknego zlocistego kolorku, nastepnie polewamy pyrki sosikiem przygotowanym za wczasu i podajemy a nastepnie zadna impreza nie bedzie nam straszna :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze