środa, 20 lutego 2019

Tarta z tuńczykiem

Ciasto:
250-300 gr mąki
100 gr masła
2 łyżki wody

masło posiekać w mące, szybko zagnieść i wstawić do lodówki na około 20 minut

Farsz:
2 puszki tuńczyka w oleju
1 papryka (pokroić!) ze słoika
1 puszka kukurydzy
5-6 pieczarek drobno skrojonych i podgotowanych na wodzie na patelni
ser żółty starty na tarce
2 jajka surowe

składniki (wszystkie poza serem) gotowe wymieszać
tartę zrobić wg przepisu czyli około 10-15 min podpiec dół w piekarniku 200stopni C
następnie nałożyć farsz i posypać serem oraz przykryć surowym ciastem, które należy połączyć z podpieczonym, by tarta była „zamknięta”- piec około 30 minut w temperaturze 200 stopni C
PALCE LIZAĆ : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze