środa, 20 lutego 2019

szpinakowe wstazki

potrzebujemy:

0.5 kg szpinaku (moze byc mrozony w lisciach firmy bonduelle);
1 cebule spora
czosnku ile wlezie
4 lyzki oliwy
4 lyzki parmezanu startego
15 dag. gorgonzoli
40 dag tagliatelle

wykonanie:

szpinak wrzucamy na minutke do wrzatku jezeli mamy swiezy a jezeli mrozony to rozmrazamy :) )) w rondlu rozgrzewamy oliwe, wrzucamy na nia posiekana cebule i wycisniety czosnek, podsmazamy, nastepnie dorzucamy szpinak 2 minutki smazymy go dodajemy parmezan, sol i pieprz a po dwoch minutkach pokrojona w kostke gorgonzole, nastepnie czekamy az ser sie rozpusci mieszajac sos od czasu do czasu, w tzw. miedzyczasie gotujemy makaron, ktory po ugotowaniu wrzucamy do rondla z sosem i wszystko razem jeszcze przez chwilke gotujemy ;)

wczoraj zajadali sie tym wlasnie makaronem, zapijajac czerwonym winkiem lola wraz z pewnym panem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze