Potrzebujemy:
- mrożony szpinak Frosta
- makaron wstążki (taki w kłębkach)
- dwie średnie czerwone cebule
- 10 dag rokpola
- 4 ząbki czosnku
Cebule kroimy na paski, wrzucamy na głęboką patelnię, smażymy przez chwilę, wrzucamy szpinak i przykrywamy. Co chwila mieszamy aby nam się to nie spaliło, a rozmrażało równomiernie.
Gdy się rozmrozi, odkrywamy i zmniejszamy ogień. Spokojnie odparowujemy wodę, pieprzymy, a przez ten czas siekamy drobno czosnek.
Szpinak odparowuje circa godzine, moze krocej nieco, dodajemy do paćki czosnek, przykrywamy pokrywką i niech się przegryza na małym ogniu przez kolejnych 15 minut. My w tym czasie trzemy na grubej tarce rokpola.
Nastawiamy wodę na makaron, robimy kluchy i wyrzucamy je na sitko. Odcedzone wykładamy na talerze, na kluchy kładziemy szpinak, a całość posypujemy obficie rokpolem.
Palce lizać!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze