środa, 20 lutego 2019

spaghetti udające bolońskie

Składniki:
pietruszka
marchewka
seler (maly)
5 pomidorow (w sezonie zimowym pomidory w puszcze)
4 zabki czosnku
ziola prowansalskie, ew. kostka smaku bazylia z tymiankiem, sol, pieprz, kapka oleju.
parmezan
makaron

Wykonanie:
marchewke, pietruszke, seler umyc, obrac, zetrzec na tarce (male oczka) podsmarzyc na oleju, dodac troche wody, kostke smaku poddusic, zeby warzywa byly miekkie. dodac pomidory obrane ze skorki, ew. pomidory z puszki. dusic, zeby wyparowala woda i sos zrobil sie gesty. na koniec dodac zmiazdzony czosnek i ziola prowansalskie. podawac z makaronem ugotowanym aldente i posypanym startym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze