ciasto: 30 dkg mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 10 dkg margaryny, 10 dkg cukru, 2 żółtka, 1 jajko, 1 łyżka smalcu
Normalnie zarabiamy ciasto (jak ktoś ma thermomix, to jeszcze lepiej)
ser: 1 kg sera białego, ½ szkl. Oleju, 2 szklanki mleka, 1 szkl. Cukru, 2 budynie śmietankowe, 2 jajka + 4 żółtka
Tu też nie ma co tłumaczyc. Ser mielimy (może być mikserem), dodajemy całą resztę
Piana: 6 białek + 1 szkl. Cukru
Oczywiście ubijamy chłodzone białka (ino bez niespodzianek typu skurupka z jajka czy odrobina żółtka, bo się nie ubije), jak będzie juz w miarę sztywna ;) haha, to dodajemy stopniowo cukier ciągle mieszając.
Ciasto na forme, na to masa serowa i na to beza.
Piec godzinę. Jakby już piana się za bardzo rumieniła, to przykryć folią aluminiową i będzie git.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze