1 puszka tuńczyka w sosie własnym
3 jajka
Por średni
Ser żółty ok. 20 dag
Majonez najlepszy winiary
Przygotowujemy naczynie – szklane najlepiej
Jajka gotujemy, kroimy drobniutko osobno żółtka i osobno białka
Odcedzamy umytą dłonią tuńczyka z sosu, tak żeby jak najmniej go zostało
Kroimy pora na drobniutkie paseczki
Ser zcieramy na tarce, ale na malutkich oczkach
Warstwy – wystarczy na dwie:
- ser żółty
- białko
- majonez
- por
- tuńczyk
- żółtko
- majonez
Odstawiamy do lodówki na 15 minut i zajadamy ze smakiem.
Majonez winiary jest tak pyszny, że nie trzeba już ani soli ani pieprzu chyba, że ktoś lubi to można sobie dosmaczyć
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze