środa, 20 lutego 2019

roladki z szynki w galarecie

Pycha!!! Jak nie ma sie co dac na kolacyjke…
Skladniki:
Szyneczka cienko pokrojona w plasterki
tarty ser
majonez
rosolek w kostkach
zelatyna

Zagotowac rosolek – tak by smak mial rosolkowaty:) Wedlug przepisu na zelatynie rozpuscic ja w tym rosolku (ja zawsze daje troszke wiecej zelatyny)

Ser pomieszac z majonezem, mozna dodac troszke ostrej papryki i pieprzu. Polozyc farsz na szynke i zawinac w ruloniki. Ruloniki ulozyc w czyms plaskim (miseczka, pojemnik po lodach:) tak obok siebie. Posypac czyms zielonym (suszona pietruszka, koperek) I zalac rosolkiem z zelatyna, tak by plyn przykryl roladki (albo nawet troszke nie). Trzeba uwazac, by rosolek nie byl zbyt goracy, bo wtedy majonez troszke wyplywa.
Do lodowki – by zelatyna zastygla i…
Mniam!!!
Naprawde pycha!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze