środa, 20 lutego 2019

jajka faszerowane very fast

Troche wyprzedzam Galego ale mi sie przypomnialy… Pewnie ile blogow, tyle przepisow na jajka, a ten jest szybki i prosty.

1. Jajeczka
2. Sardynki w puszce
3. majonez
4. cos zielonego, by ladnie wygladalo
5. troszeczke musztardy/keczupu – jak kto woli

Gotujemy jajeczka. Przekrajamy je wzdluz i wyciagamy z nich zoltka.
Sardynki mieszamy z zoltkami, czyms zielonym, majonezem, ciutką keczupu lub/i musztardy. Doprawiamy sola i pieprzem.
Mozna do tego farszu dodac tartego sera. Albo zamiast sardynki dodac sera.
Farsz ukladamy w miejscu po zoltkach – tak kopiasto, dekorujemy natka pietruszki/koperku mniam!!!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze