środa, 20 lutego 2019

Rodizio el Toro

Rodizio zawiera:
* bar sałatkowy – świeże sałatki, surówki, różne sosy, oliwy ziołowe, pikle, marynaty, pieczywa
* zupa dnia
* danie główne – serwowane prosto ze szpady grillowane mięso do wyboru:
picanha – udziec wołowy bez kości, ale z tłuszczykiem, posolony grubą solą kamienną lub morską bezpośrednio przed grillowaniem
alcatra – wołowa krzyżowa marynowana na ostro
lombo – karkówka, marynowana w zalewie ok. 24 godz. przed grillowaniem
presunto dolce - szynka na słodko, kawałki mięsa marynowane w słodkiej zalewie, pachnącej pomarańczą
costelinha – żeberka, natarte solą kamienną i świeżym pieprzem bezpośrednio przed grillowaniem
coxa de frango - udka kurczaka, natarte solą kamienną pieprzem i papryką podlane piwem
coracao – serduszka drobiowe, marynowane w zalewie, a następnie stopniowo pieczone
baranina marynowana w zalewie ok 96h
* dodatki – gotowany biały ryż z czarną fasolą, frytowana cebula, frytowany banan
* deser – grillowany ananas prosto z rusztu

I JESZ ILE CHCESZ za te 39 zeta!!!!
Od łba oczywizda ..
Ufffff! Zpowiada sie nieźle.
Ja poproszę o obie wołowinki, baraninę, szynkę i żeberka ..

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze