środa, 20 lutego 2019

Piekarnik.

To niby drobiazg, ale…
polecam gorąco wykorzystywanie piekarnika do przyrządzania nie tylko pieczeni, ale również potraw, które tradycyjnie są „duszone”.
Duszenie to powolne pyrkotanie garnka np. z gulaszem wołowym, co jak wiadomo trwa długo i w efekcie wszystko co smaczne jest w sosie i w powietrzu, a w mięsie tylko włókna i niewiele smaku :)

N.p.
Gulasz wystarczy obsmażyć, wymieszać z papryką, ziemniaczkami, cebulą, zagotować a następnie wstawic do piekarnika na 45 minut na 220 st. (to zależy od parametrów kuchenki)

Efekt?
Wszystko miękkie, ale nie wygotowane.
Podczas gotowania w garnku na gazie uzyskuje się temp. tylko troszkę wyższe niż 100 st. !!

Aaaa, to również trwa krócej :) )))

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze