Czyli KURCZAK PO HINDUSKU.
Na 4 osoby.
Marynujemy 3-4- piersi kurczaka przez jakieś 3-4 godziny.
MARYNATA: sól, 4 wyciśnięte ząbki czosnku, 4 jogurty naturalne, 3 łyżeczki CURRY.
Opcjonalnie jak ktos lubi rozmaczamy rodzynki.
Smażymy:
- 2 najlepiej czerwone cebule
- 3 dodatkowe, pokrojone ząbki czosnku
- pół słoiczka koncentratu pomidorowego
Solimy, cukrzymy ok 6 łyżeczek (ja zamieniam na słodziki). Potem dodajemy wcześniej umarynowaną Kurę.
Dusimy ok. 20 minut pod przykryciem podlewając ze 2 razy wodą troszkę. Dodajemy rozmoczone rodzynki opcjonalnie.
Podajemy z ryżem gotowanym z kurkumą, czyli na żółto.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze