Właśnie skończyłam jeść i wciąz jeszcze się oblizując podaje przepyszny przepisz NA QRCZKA PO WŁOSKU. Podaje ilość na 4 osoby.
3 pokrojone piersi kurczka solimy, dodajemy 4 wyciśnięte ząbki czosnku, trochę oliwy i marynujemy w lodówce. tak chociaż 1/2 godziny. A potem tak.
Smażymy:
- 2 najlepiej czerwone cebule
- 3 dodatkowe ząbki czosnku pokrojone
- składnik niobowiązkowy czyli ok 1/3 pokrojonego bardzo drobno bakłażana
Solimy, cukrzymy.
Po paru minutach dodajemy:
- słoiczek koncentratu pomidorowego
- 20 pokrojonych drobno zielonych oliwek
- 5 pokrojonych drobno filetów ANCHOIS
I do tego naszego qrczaka.
Doprawiamy bazylią suszoną.
Ja podałam z ryżem, ale sądzę że z makarfonem będzie jeszcze lepsze. endżoj. mniam
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze