ostatnio monotematycznie, albowiem szpinak ukochalam wiec, potrzebujemy:
opakowanie makaronu
szpinak (moze byc mrozony) musi byc lisciasty wiec okolo 40 dag. ( ja uzylam mrozonego w lisciach bonduelle)
200 ml. smietanki
opakowanie serka ricotta
galka muszkatolowa, 2 lyzki masla, sol i pieprz oraz czosneeeeeek :) )))
wykonanie:
maselko rogrzewamy na patelni, wyciskamy na nie czosnek (tyle ile lubimy) i szklimy go, nastepnie wrzucamy szpinak i podsmazamy go 2-3 minuty, w tzw. miedzy czasie gotujemy makaron al dente, a serek ricotta i smietanke razem miksujemy, do szpinaku na patelni dodajemy galke muszkatolowa oraz odrobine soli i pieprzu, nastepnie szpinak lekko nalezy przestudzic i wlac do niego zmiksowany serek ze smietanka, nastpnie sos mieszamy w misce z makaronem i spozywamy dzielnie :) ))
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze