1. KREM Z DYNI
3 litry wody
2 kg dyni
0,75 kg ziemniakow
5 duzych marchewek
2 kostki rosolowe
przyprawy
1 szklanka wina bialego
gotujemy posolona wode, na wrztaek wrzucamy pokrojona dynie, ziemniaki i marchew. dorzucamy 2 kostki rosolowe, majeranek, tymianek, bazylie, pieprz, krztynke galki muszkatolowej, troche cukru i imbiru oraz niewielka szklaneczke bialego wina. Gotujemy az ziemniaki beda miekkie.
Miksujemy i zajadamy sie.
2. KREM Z POMIDOROW
3 litry wody
2 puszki pomidorow w puszce
1 koncentrat w sloiczku
peczek wloszczyzny
4 marchewki
przyprawy
gotujemy wode, na wrzatek wrzucamy pokrojona wloszczyzne, marchew i pomidory z puszki. Doprawiamy bazylia, sola, pieprzem i cukrem.
Miksujemy.
Podajemy z ryzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze