środa, 20 lutego 2019
Kurza noga z cukinią i pomidorami
Ostatnio straszliwie zachciało mi się pieczonych kurzych udek, na widok tejże potrawy u koleżanki na talerzu, więc poszłam i nabyłam dwie nogi. Ale że ja niczego nie mogę zrobić normalnie, to nabyłam też dwie młode cukinie, trzy cebule i pół kilo pomidorów. W domu cebule pokrojone w piórka zeszkliłam, wrzuciłam do nich nogi, chwilę podsmażyłam. Potem włożyłam nogi z cebulą do naczynia żaroodpornego, zasypałam cukinią w kostkę (obrana uprzednio) i pomidorami w półplasterki. Dodałam soli, pieprzu, ziół prowansalskich, i do piekarnika na godzinę. Wyszło palce lizać i kostki obgryzać.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze