środa, 20 lutego 2019

Jajka faszerowane a’la Zimny

Alternatywa dla jajek na twardo podawanych na Wielkanoc.

Skladniki:
6 jajek
20 dkg pieczarek
1 srednia cebula
natka pietruszki
odrobina majonezu, sol, pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotowac, ostudzic, obrac z lupinki, przeciac na pol. Do miski wydlubac zoltka, kolyski z bialek zostawic. zoltka rozgniesc, ddac podduszone na patelni pieczarki pokrojone dosc dorobno i cebulke. Pieczarki i cebulke dusic osobno i dodac do zoltek wystudzone. Wszystko wymieszac, dodac natke pietruszki, odrobine majonezu na sklejenie, doprawic do smaku. Farszem nadziewac bialka … i juz. :) Uwaga!! Szybko znikaja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze