W lodówce zostało mi trochę mozarelli i indyka, więc postanowiłam coś z tego zrobić. Ostatnio wszyscy rozsmakowują się we włoskich smakach i pesto, więc i ja postanowiłam spróbować. Wyszło super, zapraszam:-)
Składniki:
4 kotlety z fileta z indyka
sól
4 plastry boczku
mała kulka mozarelli
pesto bazyliowe
Kotlety ubijamy, lekko solimy, odstawiamy.
Mozarelle odsączamy, kroimy w plastry.
Na desce układamy plastry boczku, na to nakładamy filety z indyka, smarujemy po łyżeczce pesto, nakładamy na to plasterek mozarelli.
Zawijamy ciasno – ja zawijam sznureczkiem.
Wkładamy do woreczka do pieczenia i do piekarnika na 35 minut, po tym czasie gasimy piekarnik i zostawiamy jeszcze na 10 min w środku.
Kroimy w plastry, polewamy sosem i podajemy z ziemniakami i surówką z ulubionych warzyw.
Przygotowanie sosu:
W trakcie pieczenia wydobędzie się z mięsa woda z bazylią. Odlewamy do rondelka, podgrzewamy, wkładamy po kolei 4 trójkąciki sera topionego śmietankowego, rozpuszczamy, mieszając by nie przywarło, czekając aż trochę zgęścieje. Gotowe do polania.
Smacznego:-)!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze