środa, 20 lutego 2019

60dag filetów z dorsza (najlepsze świeże), 20dag porów, 2 łyżki oleju, 10dag śmietany, 4 duże pomidory, mąka, tymianek, bazylia, kminek, koperek (świeży), sok z cytryny, cukier, sól

Filety podzielić na porcje i skropić cytryną. Posolić, oprószyć mąką i podsmażyć. Pory pokroić w plasterki, udusić na oleju (albo maśle), doprawić śmietaną, cytryną, kminkiem, solą i cukrem do smaku. Rybę przełożyć do naczynia żaroodpornego i przykryć porami. Dusić pod przeykrycie w piekarniku 20 minut. Pod koniec duszenia dodać pomidory pokrojone w grube plastry oraz zioła. Przed podaniem na stół posypać koperkiem. Podawać obłożone pieczonymi ziemniakami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze