wczoraj w przyplywie checi gotowania wykonalam wyzej wspomniana zupe a nastepnie zapchalam sie nia po uszy ;)
potrzebne jest:
-opakowanie mrozonego rozdrobnionego szpinaku – rozmrozone ;)
- litr mleka;
- 1/4 kostki masla;
- 20 dag. sera zoltego typu gouda (ja nastepnym razem mam zamiar dac 10 dag. zoltego sera i 10 dag. sera plesniowego);
- 4 lyzki maki pszennej;
- 3 lodygi selera naciowego, srednia cebulka;
- sol, pieprz i galka muszkatolowa (hmmm dziwne czosnku nie dalam – co sie odlwecze to nie uciecze dam nastepnym razem!)
wykonanie:
cebulke siekamy jako i siekamy selera naciowego, nastepnie w garnku roztapiamy maselko i zapodajemy na to maselko cebule i seler, gdy beda one miekkie wrzucamy make i rozprowadzamy mlekiem a nastepnie gotujemy to wszystko do zgetnienia – wrzucamy do zgetsnialego mleka z maka, cebula i selerem uprzednio rozmrozony szpinak i starty ser, przyprawiamy i gotujemy az do roztopienia sie sera :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze