środa, 20 lutego 2019

Ziti z pieca

300 g makaronu ziti (jeśli nie ma, można użyć penne, krótkie rurki)

1 cebula pokrojona w kostkę

2 posiekane ząbki czosnku 1 cukinia pokrojona w plasterki 1 papryka pokrojona w paski 3 kulki mozzarelli pokrojone w plastry 3 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki oliwy sól, pieprz

Na oliwie usmażyć warzywa, pod koniec dodać czosnek, doprawić.

Makaron ugotować al dente, pamiętając, że dojdzie jeszcze w piecu, odcedzić, zostawiając trochę

wody.

Wymieszać makaron z warzywami. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą.

Układać warstwę makaronu z warzywami i warstwę mozzarelli, na końcu makaron posypany parmezanem.

Wstawić do gorącego piekarnika na mniej więcej 20 minut, zrumienić z wierzchu :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze