300 g makaronu ziti (jeśli nie ma, można użyć penne, krótkie rurki)
1 cebula pokrojona w kostkę
2 posiekane ząbki czosnku 1 cukinia pokrojona w plasterki 1 papryka pokrojona w paski 3 kulki mozzarelli pokrojone w plastry 3 łyżki tartego parmezanu 4 łyżki oliwy sól, pieprz
Na oliwie usmażyć warzywa, pod koniec dodać czosnek, doprawić.
Makaron ugotować al dente, pamiętając, że dojdzie jeszcze w piecu, odcedzić, zostawiając trochę
wody.
Wymieszać makaron z warzywami. Naczynie żaroodporne wysmarować oliwą.
Układać warstwę makaronu z warzywami i warstwę mozzarelli, na końcu makaron posypany parmezanem.
Wstawić do gorącego piekarnika na mniej więcej 20 minut, zrumienić z wierzchu :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze