środa, 20 lutego 2019

zapiekanka ze szpinakiem

ja znow monotematycznie ale nie moge normalnie i juz, szpinak oglaszam warzywem mego zycia!
a wienc potrzebujemy:

opakowanie szpinaku mrozonego
szklanke smietany
opakowanie makaronu
3 jaja (moze byc 4)
20 dag. goudy
sol, pieprz, GALKA MUSZKATOLOWA, czosnek
tluszcz do smarowania formy

wykonanie:
makaron gotujemy al dente, szpinak (moze byc zamrozony) wrzucamy na patelnie, przyprawiamy i trzymamy na ogniu az wyparuje cala woda, w miedzy czasie trzemy serek i smarujemy naczynie do zapiekania maselkiem, gdy juz woda ze szpinaku wyparuje dodajemy do niego smietane i jeszcze chwile dusimy wszystko razem, nastepnie zapodajemy makaron do naczynia, na to wylewamy szpinak, mieszamy to wszystko razem, robimy odpowiednia do ilosci jajek ilosc wglebien w makaronie, wbijamy tam jaja, solimy je i wszystko posypujemy serem utartym, a nastepnie wstawiamy to do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 10-15 minut ;) jaja beda na miekko uprzedzam!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze