w dniu wczorajszym, tj. 19 czerwca w stolicznym lokalu „U Wampy” na kolacje podano sernik wegetarianski, do wykonania tego smakolyka glowna kucharka lokalu uzyla:
50 dag sera bialego trzykrotnie mielonego;
4 jaja;
lyzke masla;
peczek szypiorku;
sredniej wielkosci pora;
10 dag bulki tartej;
paczke krakersow;
soli i bialego pieprzu;
proces produkcji przebiegal nastepujaco:
warzywa umyte i osuszone nalezy: szczypiorek i rzodkiewke drobno posiekac a pora pokroic w talarki, ser nalezy wlozyc do michy, utrzec go dokladnie z maslem i zoltkami a nastepnie wymieszac z bula tarta i przygotowanymi warzywami; bialka ubic na sztywna piane i polaczyc z masa serowa, doprawic sola i pieprzem do smaku a nastepnie przelozyc do formy wysmarowanej tluszczem obsypanej bulka tarta i wylozonej krakersami; piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni az smakolyk osiagnie kolor jasnozloty (okolo 60 minut).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze