wszyscy chwalili, ze dobra wiec pisze z czego zrobiona :)
POTRZEBUJEMY:
2 sloiki startego selera w zalewie naturalnej;
6 jajek ugotowanych na twardo;
15 dag szynki konserwowej w plastrach;
sloik ogorkow konserwowych;
puszka kukurydzy;
maly jogurt, 2-3 lyzki majonezu, ziola prowansalskie, sol i pieprz
WYKONANIE:
selera wyrzucamy na sitko, zeby cala woda odplynela z niego, jajak kroimy w jak najciensze plasterki mozliwe i nastepnie znowu w cieniutkie plastereczki (tak, zeby powsztaly dosc cienkie slupki), to samo robimy z ogorkami konserwowymi – zszedl mi caly sloik albowiem podjadalam ogorki w trakcie krojenia (ogorki tez nalzey wrzucic na sitko w celu odcedzenia wody), plastry szynki kroimy na kilka czesci szerokosci okolo 1 cm. i znowu te plasterki w cieniutenkie slupki, kukurydze tez pozbawiamy pozostalosci wody i wtedy wszystko wrzucamy do jednej miski, posypujemy ziolami prowansalskimi i pieprzem, nastepnie z jogurtu i majonezu robimy sos – w konsystencji powinien on byc bardziej jogurtowy niz majonezowy, wlewamy go do salaterki z produktami i mieszamy, jezeli istnieje potrzeba posolenia salatki to czynimy to :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze