wtorek, 19 lutego 2019

Sałatka z kapusty pekińskiej

Po obiedzie z karkówki, została nam kapusta, a w lodówce kilka niezbędnych dodatków, więc – sałatka z kapusty pekińskiej była zapewniona, a że przepis od rodzinki Męża dostałam, a Mąż bez sałatki ani rusz – jak mogłam odmówić jej zrobienia? Nie mogłam i nie żałuję, bo na prawdę smakuje mi ona rewelacyjnie. Polecam z całego serca

Składniki na bardzo dużą ilość sałatki :

1 duża kapusta pekińska
5-6 ogórków kiszonych
1 duża marchewka
2 duże papryki świeże lub konserwowe
1 cebula czerwona
1 mała puszka kukurydzy
Sos:

1 majonez średni
1 łyżka octu winnego
Przyprawa do sałatek PRYMAT
Kapustę kroimy w paseczki, ogórki, paprykę i cebulę w kosteczkę. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Kukurydzę odcedzamy przez sito. Wszystkie składniki mieszamy razem. Doprawiamy solą, Vegetą. Przygotowujemy sos z podanych składników i mieszamy go z sałatką.

Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze