środa, 20 lutego 2019
Sałatka z kalafiora
1 duży kalafior 1 duży pęczek koperku(naprawdę duży!) 2 dwa pęczki rzodkiewek 5 jajek ugotowanych „na twardo” Majonez Do wrzącej, osolonej wody wrzucić skrojone różyczki kalafiora. Gotować 5 – 7 minut na pół-twardo Rzodkiewkę utrzeć na grube wiórki, drobno posiekać koper a jajeczka w kosteczkę. Całość wymieszać dodać majonez, posolić do smaku.Przybrać ciasno ułożonymi plastrami obranego pomidora. Najlepsza po kilku godzinach. Mankament – nie wiem dlaczego ale w tej sałatce dochodzi do neutralizowania smaku soli. Przed każdym smakowaniem solę na gęsto:))
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze