środa, 20 lutego 2019

Sałatka: ryż i pieczarki

A wiecie jak to jest – jak zrobicie coś przepysznego, namęczycie się strasznie, i zrobicie też jakąś drugą sałatkę na odwal się, i potem wszyscy proszą o przepis na tę drugą sałatkę? No to właśnie ja (czyli ds) tak miałam. To jest ta druga sałatka.

Ryżu wziąć trochę (dwa woreczki na przykład), ugotować z dodatkiem soli oraz kurkumy (lub szafranu), ostudzić. Pieczarek wziąć z pół kilo, cebule ze dwie, pokroić, podsmażyć, odlać wodę, ostudzić. Wymieszać to razem (ryż wyjąwszy z woreczków). Wkroić pęczek zielonej pietruszki, wymieszać. Posolić, popieprzyć, dodać majonezu, wymieszać, jeść.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze