środa, 20 lutego 2019

Parówki ostatniej szansy

4 dobre parówki (np. Berlinki z Merlina), 30dag pieczarek, duża cebula, przecier pomidorowy w kartoniku (ja używam takiego z cebulą), zioła prowansalskie, pieprz, sól, czosnek granulowany i olej do smażenia

Parówki kroimy w plasterki, cebulę siekamy drobno i razem przysmażamy na oleju na rumiano. To znaczy parówki mają być rumiane, cebula zwyczajnie przysmażona. Wrzucamy do rondla. Pieczarki kroimy również w plasterki i smażymy na oleju. Dorzucamy do parówek z cebulą. Przyprawiamy i zalewamy przecierem pomidorowym, w ilościach według uznania. Dusimy mieszając, żeby nie przywarło, bo nie dodaliśmy wody, żeby nie było za rzadkie. Wystarczy 10 minut duszenia. Podajemy z bagietką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze