środa, 20 lutego 2019

Łosoś w sosie serowym na ostatki

Przepis prosty, szybki i niezbyt drogi!
Nieznosze ryb, ale po tej oblizywałam paluszki :)

Składniki:
2 dzwonka łososia norweskiego,
2 ząbki czosnku,
natka pietruszki,
starty,żółty ser,
pół pojemnika śmietany 12-proc.
jogurt naturalnyb bez cukru
1 pomarańcz
2 liście sałaty

Sposób przyrządzania:
Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą, ułożyć w nim kawałki łososia oprószonego solą, przykryć folią aluminiową. Naczynie wstawić do piekarnika. Rybę zapiekać 20 min (do białości) w temperaturze 225 ° C. W tym czasie przygotować sos. Zmieszać śmietanę z jogurtem, dodać wyciśnięty czosnek, posiekaną natkę pietruszki, ser żółty. Rybę polać sosem i wstawić ponownie do piekarnika na 10-15 min.
Pomarańcz i sałatę ulożyć na talerzu.

Aby dopełnić smak i atrakcyjność kolacji polecam:
- koktajl krewetkowy na przystawkę
- gruszki po burgundzku na deser
- białe, wytrawne wino
- świeczki

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze