Przepis prosty, szybki i niezbyt drogi!
Nieznosze ryb, ale po tej oblizywałam paluszki :)
Składniki:
2 dzwonka łososia norweskiego,
2 ząbki czosnku,
natka pietruszki,
starty,żółty ser,
pół pojemnika śmietany 12-proc.
jogurt naturalnyb bez cukru
1 pomarańcz
2 liście sałaty
Sposób przyrządzania:
Naczynie żaroodporne natłuścić oliwą, ułożyć w nim kawałki łososia oprószonego solą, przykryć folią aluminiową. Naczynie wstawić do piekarnika. Rybę zapiekać 20 min (do białości) w temperaturze 225 ° C. W tym czasie przygotować sos. Zmieszać śmietanę z jogurtem, dodać wyciśnięty czosnek, posiekaną natkę pietruszki, ser żółty. Rybę polać sosem i wstawić ponownie do piekarnika na 10-15 min.
Pomarańcz i sałatę ulożyć na talerzu.
Aby dopełnić smak i atrakcyjność kolacji polecam:
- koktajl krewetkowy na przystawkę
- gruszki po burgundzku na deser
- białe, wytrawne wino
- świeczki
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze