… i raczej nie dla dzieci myślę :) Ale pyyyszna!
2 świeże ogórki
3 szklanki bulionu warzywnego
parę łyżek kaszki kukurydzianej albo kuskusu
łyżka masła i smietany
świeża natka pietruszki i tymianek (kilka gałązek)
sól, pieprz, gałka muszkatołowa
płatki migadałowe
Ogórki umyc i gotować ze skórką aż będą miękkie. (ok 15-20 minut). Przetrzeć przez sito, wyrzucić pestki. Podgrzać bulion, dodać do niego posiekaną natkę i tymianek i ogórki. Wsypać parę łyżek kaszki i poczekać aż spęcznieje (ok 5-7 minut). Doprawić gałką i pieprzem.
Podawać na gorąco, posypać płatkami migdałowymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze