środa, 20 lutego 2019
norweskie ciastka z dziurką
to taki sentymentalny przepis na „norweskie ciastka z dziurką” bez dziurki 3 żółtka na twardo 150g cukru pudru 2 żółtka surowe 200g masła olejek waniliowy 350g mąki cukier waniliowy żółtka przetrzeć przez sitko, dodać surowe, cukier, masło i c.waniliowy – utrzeć na w miarę puszystą masę. stopniowo dodawać mąkę. i teraz najfajniejsza część- na 4h do lodówki! po odpoczynku masę wyjąć i w zależności od talentu formować ciasteczka z dziurką lub mniej fantazyjne- bez. piec 15 min w 200 stopniach. zasiąść do nich z herbatką i ze zdjęciami fiordów. ja tak robię.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze