wtorek, 19 lutego 2019

Jajka faszerowane

Pomysł na jajka przyszedł w momencie, gdy niezapowiedziani goście stanęli u drzwi, a na stole tylko kanapki. Postanowiliśmy z mężem, że tak być nie może, więc zrobimy pyszne jajeczka faszerowane z rzodkiewką, papryką i ogórkiem. Pomysł się sprawdził – jajka znikły w ekspresowym tempie. Dlatego dziś i ja Wam polecam, drodzy Czytelnicy, faszerujmy jajka i smacznego :-)!













Składniki:

8 jaj
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
pęczek szczypiorku
2 rzodkiewki
1/2 papryki czerwonej
1/2 ogórka
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy, żółtka oddzielamy.

Szczypiorek kroimy, rzodkiewkę w plasterki, papryki w paseczki małe, ogórka w plasterki. Zółtka łączymy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy na białka po łyżeczce farszu. Na to dekoracyjnie przybieramy rzodkiewką, papryką i ogórkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze