Pomysł na jajka przyszedł w momencie, gdy niezapowiedziani goście stanęli u drzwi, a na stole tylko kanapki. Postanowiliśmy z mężem, że tak być nie może, więc zrobimy pyszne jajeczka faszerowane z rzodkiewką, papryką i ogórkiem. Pomysł się sprawdził – jajka znikły w ekspresowym tempie. Dlatego dziś i ja Wam polecam, drodzy Czytelnicy, faszerujmy jajka i smacznego :-)!
Składniki:
8 jaj
1 łyżka majonezu
sól, pieprz
pęczek szczypiorku
2 rzodkiewki
1/2 papryki czerwonej
1/2 ogórka
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy, żółtka oddzielamy.
Szczypiorek kroimy, rzodkiewkę w plasterki, papryki w paseczki małe, ogórka w plasterki. Zółtka łączymy z majonezem i szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy na białka po łyżeczce farszu. Na to dekoracyjnie przybieramy rzodkiewką, papryką i ogórkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze