środa, 20 lutego 2019

biszkopt z owocami

Ponieważ od niedzieli choruję, to w ramach rozrywki zrobiłam sobie biszkopt i obżeram się nim okropnie.
Przepis jest bardzo prosty :)

Składniki
4 jajka
6 łyzek oliwy
3/4 szklanki cukru
1 szklanka mąki
1 łyżka proszku do pieczenia
owoce (mogą być ananasy lub brzoskwinie z puszki; latem można użyć świeżych owoców, wszystko zależy od upodobań :)

Jajka ucieramy z cukrem, powoli dodajemy do nich oliwę (i aromat do ciast). Następnie po trochu dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy aż nie będzie już żadnych grudek. Następnie przelewamy ciasto do podłużnej foremki wysmarowanej masłem i posypanej tartą bułką. Posypujemy je owocami, czekamy chwil kilka, aż owoce zanurzą się w cieście i pieczemy ok. 50 minut w temperaturze 180 stopni.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze