środa, 20 lutego 2019

Bigos niepodległościowy

Śnił mi się bigos całą noc (a właściwie dzień bo ostatnio śpię od 6-ej w morde)

No to go uczyniłem:

2,5 kilo kapuchy kiszonej
duża cebula
1/2 litra tomatery ‘melissy’
kawał zwyczajnej
łata
goleń indycza
karkówka
z 1/2 kg starych wędlin
suszone grzyby
łyżka miodu
czarny pieprz ziarnisty
malutka suszona czuszka
szklanka chilijskiego czerwonego wina
jałowiec
listek
ziele angielskie
2 zęby młodego czosnku

O samym gotowaniu nie ma co mówić, wiadomo ze mięsa, wędliny i cebulę trzeba osmażyć a wino pod koniec wielogodzinnego gotowania.

Tyle, że ja mogę nie wytrzymać tyle czasu.
Gar bulgocze, obiorę pare ziemniaczków i lece po wino, może nadwyżkowe 2 szklanki dodadzą mi cierpliwości … :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Dziękujemy za wszystkie komentarze