2-3 nogi kurczaka podzielona na pół każda
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1 łyżeczka pieprzu
4 ząbki czosnku
1 łyżeczkas zielonej pietruszki
1 szczypta gałki muszkatołowej
1 łyżeczka octu winnego
1 papryczka mała ostra
1/2 szkalnki oleju lub oliwy
1/2 łyżeczki soli
1 butelka tyskiego albo innego piwa jasnego
1 kapka belfastu
Wykonanie:
nogi kurczaka podzielone na pół układamy w misce. Pozostałe składniki łączymy przy czym pieprz i czosnek miażdzymy a papryczkę siekamy i zalewamy tym kuraka i mrynujemy ik. 1-2 godzin. Następnie nalewamy na patelnie 1 łyżkę oleju, rozgrzewamy, obsmażamy kuraka i zalewamy marynatą. Dusimy ok 15-20 minut. Podajemy z ryżem.
Smacznego-
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
Dziękujemy za wszystkie komentarze